Resultaat

Dome in Rosmalen

The Weathermakers willen met een testopstelling van de Eco Oasis in Rosmalen aantonen dat verbeterde waterkwaliteit bijdraagt aan circulaire landbouw. Standing People is gevraagd om deze Dome fysiek te plaatsen en mee te denken over de beste resultaten hiervoor. De Dome is een koepelkas waarin door hoge luchtvochtigheid de waterdruppels aan de wanden blijven hangen en weer neerslaan op de kleibodem. In de Dome staan hoge watercilinders die als kraamkamers voor micro-organismen fungeren. Het hele systeem helpt de natuur om zich versneld te herstellen.

Huis in Nijbroek

Van een schuur naar een woonhuis met uitzicht over de landerijen. De hooizolder is bij de woning getrokken en de vrijwel blinde gevel geeft nu een fantastisch uitzicht naar buiten en een heerlijke lichtinval naar binnen. Uiteraard is het gas er uit en zit de isolatie er in. Het resultaat is een fijne offgrid woning in plaats van een oude koude schuur.

Huis in Hedel

Dit onder architectuur gebouwde woonhuis is gebouwd volgend de nieuwste uitgangspunten van een duurzame woning. Standing People is als adviseur betrokken om steeds de beste keuzes te kunnen maken in bezonning, verwarming en gasloos bouwen.

Zonnecollectoren

In Nijbroek hebben we naar 40 zonnepanelen ook 6 zonnecollectoren neergelegd. Gekoppeld aan flinke boilervaten, leveren deze een opbrengst! We staan er zelf van te kijken.

Het Landship

Het Landship is een eigen ontwikkeling van een woning die volledig zelfvoorzienend gebouw kan worden. Deze ecologische woning zou gerealiseerd worden op de farmflip in IJsselstein. Met de gemeente hadden we de handen op elkaar om vier van deze Landships te mogen ontwikkelen op land van een boer die wilde stoppen. Tot onze teleurstelling is dit niet doorgegaan, maar het volledig uitontwikkelde Landship ligt nog steeds op de plank om in de toekomst te kunnen bouwen.