Wat we doen


Farmflippen

Wij willen bomen planten! Dat is de basis van alle plannenmakerij van Standing People. We willen bomen planten omdat we daarmee CO2 onttrekken en omdat we daarmee gedegradeerde landbouwgrond gezond kunnen maken. Vanuit deze basis zijn we in 2017 plannen gaan maken.

We zoeken vervallen middelgrote boerderijen of braakliggende stukken landbouw/natuurgrond om ons natuurontwikkelplan op toe te passen. Alle loodsen, schuren en stallen halen we weg en daarvoor in de plaats komen enkele zelfvoorzienende woningen (op hun eigen hectare land!) die we landschepen noemen. De overige hectares worden verpacht aan nieuwe toekomstgerichte boeren, lokale groene initiatieven of openbare voedselbossen. Ook wordt er een deel van de grond uitgegeven aan de vereniging Plant je eigen bos!

Plant je eigen bos

Ons idee voor Plant je eigen bos? We richten samen een vereniging op en kopen een paar hectare landbouwgrond. Die laten we omzetten naar bosgrond. We verdelen deze bosgrond onder de leden en gaan aan de slag met planten van bomen, struiken en planten. Als het maar groen is en groeit.  Bosbessenstruiken, appelbomen, tomaten, maar ook mooie beuken en eiken. We reserveren een plekje waar we bij elkaar kunnen komen. Een vuurplaats, een paar houtblokken, zoiets. Een plek om een oogstfeest te houden, plantjes te ruilen of gewoon even wat worstjes te braden. Lid worden van deze vereniging? Leuk, meld je hieronder aan via onze site!

Groene samenwerking

Er blijven hectares over. Deze willen we via onze partners groen gaan inrichten. Een voedselbos, een fruittuin, en groene wandelroute, andere goede plannen? Als het binnen ons concept past, komen we graag met je in contact!

-Contact-