Impressie Landschip is af

28 februari 2018 Update 0

Hierbij onze nieuwsbrief van februari! Deze maand waren we druk met de impressies van ons Landschip, zijn we langs geweest bij twee gemeentes en bij de Universiteit van Wageningen, hebben we een leuk evenement bezocht en nog veel meer. Hieronder lezen jullie alles!

Standing People staat voor het vergroenen van landbouwgronden in Nederland. Wij zien onze manier van natuurontwikkeling als een samenspel tussen permacultuur, landschepen, verpachting aan particulieren en verpachting aan biologische ondernemers. We denken vanuit een community en samenwerking waarbij wordt gehaald en gebracht. We hebben tot doel CO2 te onttrekken en daarnaast voor iedereen, mensen met een kleine of een grote beurs, ondernemers en onderzoekers een levendige groene plek te bieden!

LANDSCHIP

Met trots laten we hier het eerste beeld van ons Landschip zien! Hans Muller van 3D Partners heeft voor ons 6 prachtige impressies gemaakt, van binnen en buiten. We gaan deze impressies gebruiken om de Landschepen te promoten. Of het potentiële kopers overtuigt of niet, wij zien onszelf hier in elk geval al helemaal wonen!

Begin februari hadden we een bouwbesluit-gesprek met een medewerker van het kantoor van Thomas Rau en daarnaast spraken we met Albert-Jan Berman, een bevriende architect. De ideeën uit deze gesprekken worden de komende maand verder uitgewerkt. Al met al is het ontwerp van het eerste Landschip dus in een vergevorderd stadium en gaan we komende maanden aan de slag met de promotie er van.

FARMFLIPPEN

De aanstaande gemeenteraadsverkiezingen zijn ook voor ons spannend. We zijn tenslotte mede afhankelijk van de visie van wethouders en ambtenaren binnen ons zoekgebied (de driehoek Amsterdam, Utrecht en Woerden). Maar wij gaan natuurlijk niet stilletjes zitten wachten en zijn op de koffie gegaan bij de gemeente IJsselstein en hebben een leuk eerste gesprek gehad bij de gemeente Ronde Venen.

Op zondag 25 februari zijn we in Blue City, in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam, naar het Stadslandbouwfestival ERGroeit en Reclaim the Seeds geweest. We kwamen daar een paar bekenden tegen, waaronder Niels Baloe van Stroplatz bij wie wij eerder een interessante cursus zelfvoorzienend offgrid wonen volgden.

De website voor de farmflip is nu echt online, we breiden hem nog verder uit, maar je kunt al een blik werpen! Voor de prijsvraag van het groen ontwikkelfonds zijn we helaas afgevallen, wel kregen we uitgebreide feedback, waar we zeker wat mee kunnen. Verder waren we op gesprek bij Wageningen University en research en dat krijgt vast vervolg in de toekomst!

VOLGENDE MAAND

Na de laatste paar koude dagen, komt straks de lente! We volgen de gemeenteraadsverkiezingen uiteraard op de voet, we gaan verkiezingsprogramma’s lezen en uitzoeken waar we de grootste kans maken met onze plannen.

Ook volgt in maart het eerste gesprek met een boer die misschien zijn bedrijf wil verkopen, gaan we verder praten met de toekomstboeren, aan de slag met het maken van de advertenties voor de Landschepen en huis aan huis naar een aantal boeren om meer over hen te weten te komen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *