Gesprekken met de boer

30 maart 2018 Update 0

De blaadjes beginnen te groeien en hier is onze nieuwsbrief van maart. In februari hoorden jullie al dat we een eerste gesprek met een boer hadden gepland en dit gesprek is heel goed verlopen, we zijn zelfs gelijk een tweede keer bij hem langs geweest! Straks lezen jullie meer hier over.

Verder zijn de websites van Standing People en Farmflippen in een nieuw jasje gestoken, hebben we een middag met Yves van de Toekomstboeren gepraat over de verdere samenwerking, is onze financiële man Dennis gestart met het uitdenken van financieringsconstructies en zoekt Ties samen met John Todd in Den Bosch uit hoe fishtanks kunnen zorgen voor het schoonmaken van verontreinigde grond. Wie weet kunnen wij dat ook gaan toepassen!

FARMFLIPPEN

Het beste nieuws van deze maand is dat we een kansrijke boerderij met een flinke hoeveelheid grond onder de loep hebben in de gemeente IJsselstein! Samen met iemand van Groen Links, gingen we op bezoek bij de boer van deze boerderij en hadden we een erg goed gesprek. Daaropvolgend hebben we met de provincie Utrecht en Staatbosbeheer gesproken en ook zij zijn enthousiast. Het is dus in positieve zin een spannende tijd!

Het is nu bijna een jaar geleden dat door het werk aan de nieuwe Triodos Bank het idee voor Standing People ontstond en dat moest gememoreerd worden met een bezoekje aan de bouwplaats in Driebergen. De palen van dit mooie project gaan nu eindelijk echt de grond in! Daarna gelijk doorgereden naar Zeist voor een kennismaking met Wilco Machielse die zich bezig houdt met een Experience Wonen in de Toekomst.

 

LANDSCHIP

Vorige week zagen jullie de eerste impressie van het Landschip en nu zien jullie het Landschip van de andere kant! We hebben deze, door 3d partners gemaakte, beelden een plek op onze website gegeven en krijgen steeds meer ideeën bij onze doelgroep. We willen in de maanden april en mei starten met de eerste promoties en daarmee kijken of we nog meer geïnteresseerde kopers kunnen bereiken! 

Het gaat ook goed met de technische ontwikkeling van de Landschepen. Onze zelfgemaakte proefblokken voor de rammed earth, een duurzame techniek met aangestampte aarde, zijn getest met een drukproef bij een betoncentrale. De binnenwanden van het Landschip worden gemaakt van deze rammed earth! De verbeterplannen uit de gesprekken met de bouwkundige en de architect van februari zijn verwerkt en we zijn bij de Fruittuin van West gaan kijken naar de biomeiler die ze daar in gebruik hebben. We denken erover om zo’n biomeiler, die energie uit compost haalt, in te zetten voor het verwarmen van de Landschepen.

VOLGENDE MAAND

De komende tijd staat in het teken van het uitwerken van de plannen in IJsselstein. We willen in april in gesprek met de Waterschappen over het integreren van waterberging in de Farmflip. De financieringsconstructie wordt uitgedacht worden en we wachten de samenstelling van het college in IJsselstein af. Pieters Bouwtechniek gaat verder naar de constructie van het Landschip kijken en we werken door aan onze websites. Tot volgende maand dus!

Schrijf je hier in voor deze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *