Afspraken maken met partners

31 januari 2018 Update 0

Hierbij de tweede nieuwsbrief van Standing People. Je kunt je vanaf nu hier voor deze nieuwsbrief aanmelden. We hebben bepaald niet stilgezeten deze maand! We hebben ons ingeschreven op een prijsvraag, een bedrijfspagina op Facebook aangemaakt en heel veel nieuwe contacten gelegd. In deze nieuwsbrief lezen jullie daar alles over.

Standing People staat voor het vergroenen van landbouwgronden in Nederland. Wij zien onze manier van natuurontwikkeling als een samenspel tussen permacultuur, landschepen, verpachting aan particulieren en verpachting aan biologische ondernemers. We denken vanuit een community en samenwerking waarbij wordt gehaald en gebracht. We hebben tot doel CO2 te onttrekken en daarnaast voor iedereen, mensen met een kleine of een grote beurs, ondernemers of onderzoekers een levendige groene plek te bieden!

FARMFLIPPEN

Om te gaan flippen is het natuurlijk spannend op welke plek we dit kunnen doen. We onderzoeken verschillende opties en ondertussen maken we afspraken met financiers. Begin januari hebben we in elk geval ons concept ingeschreven voor een prijsvraag van het groen ontwikkelfonds van de provincie Noord-Brabant en in februari hebben we een eerste gesprek gepland met een boer in IJsselstein.

Vooruitlopend op dit alles maken we verdere afspraken maken met onze partners. Met Vink hebben we gesproken over sloop en hergebruik van materialen, Plukroute doet mee aan de prijsvraag in Brabant en met Toekomstboeren staat een afspraak voor februari op de agenda. En omdat we niet weten waar we terecht komen hebben we naast de businesscase voor de BIG flip, nu ook een businesscase voor een SMALL flip op papier staan!

 

Plant je eigen bos

Het eerste ‘plant je eigen bos’ wordt opgenomen in de Farmflip en komt dus op dezelfde plek als de permacultuur en de nieuwe boeren. Zo gaat nog meer dynamiek en samenwerking ontstaan!

Met een mogelijke financier in groen hebben we gesproken over alternatieve manier van financieren van de grond. Dit betekent dat pacht of huur nu ook een optie is. We weten alleen nog niet wat jullie willen! Liever een stukje bos van jezelf of toch stukje grond huren? Fijn als je ons hier je feedback wil geven! Op die site vind je sowieso meer info over het plan voor particuliere stukjes bos.

 

PERMACULTURE

De belangrijkste stap voor de permacultuur was de opdracht aan Daniel Halsey, hij gaat onze permacultuur ontwerpen! We hebben hele leuke gesprekken met hem gehad en hij is erg enthousiast over het plan. Daar zijn wij natuurlijk supertrots op!

Daniel Halsey raadt ons aan om een Chinese kas op te nemen in het plan. Op het plaatje hierboven zie je een zo’n kas. Aan één kant zit een bakstenen muur, die de temperatuur ook in de wintermaanden goed houdt. Verder is Ties van de Weathermakers op bezoek geweest bij John Todd in Amerika en is daar helemaal enthousiast geworden over een eco-/living machine. Dat is een installatie met planten en vissen die binnen 4 dagen je afvalwater volledig zuivert én die vis levert om zelf te kunnen eten. Natuurlijk zoeken wij uit of dit bij ons ook kan!

VOLGENDE MAAND

Op naar februari!

Het bureau Pieters bouwtechniek gaat de constructie van het Landschip bekijken, via Thomas Rau wordt gekeken of alles binnen het Bouwbesluit past, we hebben een afspraak met een professor over een mogelijke samenwerking met Wageningen University & Research en we willen een Artist Impression laten maken van het Landschip zodat we kunnen gaan adverteren. O ja, en natuurlijk horen we in februari de uitslag van de prijsvraag in Brabant!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *