Plannenmakerij

30 december 2017 Algemeen nieuws 0

Dit is de eerste nieuwsbrief van Standing People. In 2017 zijn wij gestart met onze plannenmakerij. We staan voor bebossen, farmflippen, permacultuur en voor zelfvoorzienend wonen in Landschepen. Het komend jaar gaat het jaar van “The Big Flip” worden. Met dit concept komen al onze ideeën bij elkaar.

The Big Flip draait om het aankopen van een (het liefst vervallen) boerderij die we kunnen flippen naar een groene, dynamische en levendige plek vol met bomen en voedsel. Een plek waar we samen een eigen bos bouwen, waar we leven van ons land, waar we werken aan de toekomst en bovenal waar we het farmflippen met een leuke groep mensen SAMEN tot een succes kunnen maken!

FARMFLIPPEN

We kopen een boerderij met flink wat grond. Op deze plek realiseren we 3 tot 4 landschepen. Modern wonen met een blik op de toekomst. 

In de laatste maanden van 2017 is het concept steeds meer gaan leven. Een aantal gemeentes is geïnteresseerd en we hebben verschillende boerderijen aan een onderzoek onderworpen. De grondsoort is belangrijk, wet- en regelgeving en natuurlijk de locatie. Sinds december zijn we in gesprek met serieuze investeerders. In januari en februari praten we verder met hen en houden we te koop staande boerderijen continu in de gaten. Daarvoor hebben we inmiddels ook twee makelaars ingezet, die hun ogen goed open houden.

 

LANDSCHIP

Modern, zelfvoorzienend en off-grid leven in een daarvoor door ons ontworpen concept: Het Landschip. Een kas in huis, hergebruik van water en maar enkele dagen per jaar bijverwarmen met je eigen houtkachel. Hoe ideaal klinkt dat?

Als je jezelf al ziet wonen in een van onze landschepen, mail ons. We zetten je dan op onze interesselijst en houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

 

PLANT JE EIGEN BOS

Op de grond bij de boerderij, komt ook het concept “Plant je eigen bos”. Je koopt een eigen kavel en wij zetten dit om naar bosgrond. Daarop ga jij planten wat je zelf wil: eetbaar of niet, als het maar groen is en groeit!

Verder komt er een gezamenlijke plek waar we bij elkaar kunnen komen en waar wij voorzieningen aanleggen als toiletten en stroom. We hebben uitgezocht of kamperen op je eigen stukje bos is toegestaan en in de meeste gemeenten is dat gelukkig mogelijk! Dit zoeken we natuurlijk heel goed uit.

 

PERMACULTURE

Om The Big Flip compleet te maken, bouwen we op het aangekochte land ook een permacultuur. Hieruit halen we ons voedsel. Wat we over hebben verkopen we via biologische markten en winkels in de nabije omgeving. Permacultuur is een natuursysteem waarbij alle planten en bomen in een zorgvuldig ontworpen systeem het beste uit zichzelf halen. Vanaf 2018 worden we voor dit onderwerp bijgestaan door specialisten en gaan we jullie hier veel meer over vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *