Volgende fase voor farmflip

30 april 2018 Update 0

Elke maand vertellen we al stap voor stap goed nieuws over de eerste boer waar we mee in gesprek zijn de farmflip, nu hebben we nog beter nieuws: we hebben een deal! Dit betekent dat we echt een locatie hebben gevonden voor de eerste Farmflip en dat Standing People nu een spannende nieuwe fase in gaat.

In deze nieuwe fase willen we tot overeenstemming met de Provincie Utrecht, Staatsbosbeheer en de gemeente IJsselstein komen. Het politieke klimaat is gunstig, er moeten heel veel woningen in Nederland bijkomen en er wordt voor het klimaatakkoord gekoerst op CO2 neutraal. Onze zelfvoorzienende landschepen passen daar natuurlijk perfect bij! Komende maand gaan we verder in gesprek met alle bestuurlijke partijen en proberen we de handen op elkaar te krijgen. Spannend!

 

FARMFILPPEN

Met onze positieve energie van deze maand zijn we gaan rondkijken hoe anderen het doen. Een bezoek aan het project MijnStadstuin in Amsterdam West leverde een leuk contact met Inge van de Inspiratietuin voor Amsterdam. Zij heeft in de Tuinen van West een mooie plekje gekregen dat ze via een crowdfunding campagne nu helemaal kan inrichten met een earthship en permacultuur.

Naast het kijken bij anderen zijn we ook stukje voor stukje ons eigen plangebied gaan schouwen en op de tekentafel het meest optimale plan aan het uitwerken. De natuurcamping komt bij het aan te leggen meertje voor de waterberging, de landschepen willen we allemaal vrij uitzicht geven, plant je eigen bos komt bij het door ons zelf aan te planten bos, daarnaast de permacultuur met ruimte voor onze biologische boer en door alles heen komt een mooie fietsroute! Hoe leuk om dit uit te werken?!

 

LANDSCHIP

 Het ontwerp is bekeken door onze adviseur van Pieters Bouwtechniek. Dit leverde een goed idee op voor de houten dakconstructie waardoor we de dimensie van het dak nu goed kunnen bepalen. Daarnaast is ook gekeken naar de fundering voor de verschillende opslagtanks en de precieze locatie van de palen die onder de landschepen komen.

Voor verdere inspiratie hebben we de bouwbeurs in de RAI bezocht. Hier zagen we een interessante verticale plantenwand voor luchtzuivering en een batterij waarmee je in de zomer opgewekte zonne-energie kunt bewaren voor in de winter. Ook leuk om te vermelden: we hebben afgelopen maand met diverse mensen gesproken die in een landschip willen wonen!

VOLGENDE MAAND

De nieuwe wethouder van IJsselstein zal komende maand wel bekend worden, dus dit houden we goed in de gaten. We hebben ons volgende gesprek met Provincie en Staatsbosbeheer al ingepland en onze financiële kracht Dennis gaat verder in gesprek met de financiers. Verder benaderen we de Waterschappen voor een gesprek over de waterberging en houden we onze ogen en oren open voor nieuwe gebieden die in aanmerkingen komen voor farmflippen!

Schrijf je hier in voor deze nieuwsbrief

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *