Landschip

Het concept

Een belangrijk onderdeel van het farmflippen is het realiseren van een door ons ontwikkelde offgrid woonhuis. Geen aansluitingen op elektra, riolering of water! Het woonhuis gaat op in het landschip en wordt opgebouwd uit zoveel mogelijk hergebruikte materialen. Wanden van Rammed Earth en strobalen en afgwerkt met leem.

Toch ontbreekt het niet aan luxe, want onze visie op zelfvoorzienend leven is dat je niet in hoeft te leveren op het comfort wat je nu gewend bent. De opbrengst van de zonnepanelen moet zijn afgestemd op het hedendaagse energieverbruik van alle moderne electronica. In de vloer komt vloerverwarming, om het comfort verder te verhogen. Een kas in het huis levert kruiden, groenten en fruit. Zo kijken wij aan tegen leven in de toekomst!

Een paar impressies van het Landschip:

Inspiratie

Het Landschip is geïnspireerd op het Earthship van Michael Reynolds, maar bepaald geen kopie hiervan. Het is een hedendaags modern ontwerp waarbij wel gebruik wordt gemaakt van de ontwerpuitgangspunten van Michael Reynolds! Hieronder noemen we er een paar.

Volledig offgrid

Het Landschip heeft geen nuts aansluitingen en dus ook geen elektriciteits- en gasrekening! We maken voor elk landschip een eigen energievoorziening, een gesloten watersysteem en een andere oplossing voor lozen van afvalwater dan het rioolnet.

Hulp van de zon

Het ontwerp is volledig gericht op de zon, de zon biedt ons immers gratis warmte & energie!

Nieuwe methodes

Als uitgangspunt is gehanteerd: bouwkundig oplossen heeft de voorkeur boven het aanbrengen van een installatie (biomimicry). Als dit niet mogelijk is kiezen we voor high tech installaties.

Rammed earth

Zowel binnen als buiten worden wanden van gestampte aarde toegepast, Rammed earth!

In het landschap

Het ontwerp gaat op in- en werkt complementerend met het landschap (bos & permacultuur). Daarnaast wordt uiteraard zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke-, lokale- en hergebruikte materialen.

Luxe en comfort

Het Landschip is uniek, moderne en luxe geworden. Het heeft een plattegrond die is geïnspireerd op een loft, met veel vrijheid van indeling.

.